Thumbnail Image Text
1 of 8

Originally installed in the Copenhagen gallery ANDERSEN_S Contemporary, the artwork comprised four white walls that were erected approximately 70 cm inside the perimeter walls of the gallery, thus creating four interstices. Mirrors were placed at the ends and on the floor and ceiling of these spaces. Visitors could either look or walk into them and, surrounded by mirrors on all four sides, see their image infinitely reflected. One space was painted black; one opened onto the glazed façade of the building; another had two fluorescent lights fixed to the wall; and in the last, two rotating discs of colour-effect filter glass were suspended from the ceiling with a bare light bulb between them. The installation was later modified for ARoS Aarhus Kunstmuseum in Denmark.

Details
Materials
Mirror foil, drywall, aluminium, wood, stainless steel, lights, fluorescent lights, motor, colour-effect filter glass