Thumbnail Image Text
1 of 4

The other wall consists of 340 m2 of white light panels. These are installed approximately 30 cm in front of the walls of three large free-standing volumes, carrying the large ramp that defines the operahouse foyer. The installation involves two light sources: one is set in the floor in front of the panels, illuminating the geometric pattern, while the other is integrated into the rear of the panels, illuminating the walls behind. This second light source is seen through the perforations of the incremental pattern. Via a control unit, the rear and front lights fade in and out. As the front lights on the panels slowly increase, the rear lights are dimmed accordingly. Operagoers will thus perceive changing lights and shadows that influence their perception of the panels as well as the foyer's spatial properties.

Details
Materials
MDF (painted white), steel, aluminum, LED lights (white, green), control unit