Thumbnail Image Text
1 of 3

In 2009, Studio Olafur Eliasson was asked for a proposal to redesign a neglected green space in Berlin. The response was Non-stop park, a series of interventions in public space that included experiments with water, projections, slow-motion walking, and mirrors.
Entwurf für einen Park (Design for a park), the first intervention to be carried out in the series, involved sketching a new design for the park directly onto the site. Thick chalk lines, reminiscent of the white lines on streets or the markings on a football pitch, were traced across the existing paths, pavement, fields, and shrubbery. The markings reimagine the square in zones of movement related to the human body, superimposing onto the site an idealised city square, a utopian sports field, and a jungle of undergrowth. Together with a number of other interventions carried out throughout the city, the project paved the way for the exhibition Innen Stadt Aussen, held at Martin-Gropius-Bau in 2010.

Details
Materials
Chalk
Related
Exhibitions
Exhibition catalogues